JULI FESTIVAL - Aftenkoncert ved Jane Laut

Sted Ørslev kirke, Tellerupvej 10, 5592 Ejby
Jane Laut
JULI FESTIVAL  - Aftenkoncert ved Jane Laut

Aftenens program indeholder noget af den ældste orgelmusik vi kender. Noderne findes i Buxheimer Orgelbuch og er skrevet midt i 1400-tallet. For ligevægtens skyld spilles et moderne værk, Toccata LIBRA (2013) af Per Nørgård. Værket har noget at gøre med gentagelser og uendelighed. Gentagelse vil også indgå i programmet på en anden måde. Et af orgelstykkerne bliver spillet 3 gange på 3 forskellige måder. Hvad det nu skulle gøre godt for, vil aftenens orgelspiller Jane Laut forsøge at udrede. Programmet bærer desuden præg af, at det er sommer, aften og helligåndens tid.

Det fine orgel i Ørslev kirke er bygget af Frobenius. Det har 9 stemmer (registre) fordelt på 2 manualer (klaviaturer) og pedal, som spilles med fødderne.

Gratis entré